Sider

søndag den 22. september 2013

Sprogprisen uddeles d. 23. september

Men der er for entydigt fokus på Facebook

Vi er mange der ææææææælsker det danske sprog. Nogle af os elsker især det kreative, nyskabende og sprudlende sprog vi fx finder i chat og på Facebook, men der er også en anden side af det at være hooked ;-) på det danske sprog. Det handler om hvordan vi kommunikerer hensigtsmæssigt og godt. Bagmænd og -kvinder bag sprogprisen mener at det handler om "det gode, enkle og forståelige sprog - det at kommunikere præcist".

Jeg vil her gerne hylde initiativet til at rose dem, der bruger det danske sprog godt, men jeg mener nu også at man kunne tænke på at hensigtsmæssighed også handler om at tilpasse sig situationen, og at der mange andre væsentlige situationer i de sociale medier end bare Facebook.

  • Hvordan er det gode indlæg på Twitter med kun 140 tegn til din rådighed?
  • Hvordan kan brugen af interjektioner (udråbsord) være god og hensigtsmæssig sprogbrug?
  • Hvad er en god billedtekst på Instagram eller Pinterest?

Blandt de nominerede til årets sprogrose på de sociale medier er der kun hentet eksempler fra Facebook, men hvad med alle de andre medier? Vi bliver nødt til at også at se hvad der sker på Twitter, Instagram, Pinterest, Youtube og blogs, for der er danske "virksomheder, organisationer, myndigheder og institutioner" også til stede (eller også er de forhåbentlig på vej).

Læs her hvad Sprogprisen.dk selv skriver:

Sprogprisen.dk sætter fokus på sproget i både det private erhvervsliv og den offentlige sektor ved at anerkende og belønne det gode danske sprog. Vi ønsker, at virksomheder, organisationer, myndigheder og institutioner, der arbejder med sproget, herunder med sprogpolitikker, bliver rost. Og vi ønsker, at de og deres tekster kan tjene til inspiration for andre.

"Når man ser på de mange forslag til sprogpriskandidater, er det tydeligt, at kvaliteten af sproget er højnet mange steder. Men det er også åbenlyst, at der er plads til forbedringer. Og med Sprogprisen.dk's fokus på godt, enkelt og forståeligt sprog er jeg sikker på, at vi med de gode eksemplers magt vil medvirke til øget bevidsthed om betydningen af at kommunikere præcist. Uanset om det er i breve, på facebook eller på hjemmesider."  - Se mere:

1 kommentar:

  1. Codan vandt prisen og følgende ord med på vejen af Kurt Strand: ”Vi har at gøre med en virkelig vanskelig genre, nemlig svar på facebook-opslag fra utilfredse forsikringskunder. Men Codan formår at svare med et sobert sprog, som også kommer kunderne i møde”.

    - See more at: http://www.kommunikationsforening.dk/menu/fagligt-nyt/artikler/codan-altandk-og-atp-vandt-sprogprisendk#sthash.vBfYj7o2.dpuf

    SvarSlet