Sider

tirsdag den 24. september 2013

Hvad kan man bruge Twitter til?


Den korte version er: Videndeling. Eller som man også kalder det: PLN (Personal Learning Network)


Twitter har i hvert fald 3 altafgørende elementer, der gør det super anvendeligt til videndeling:

For det første hashtagget (havelågen, firkanten, firkantemnet) der, hvis man bruger det rigtigt/hensigtsmæssigt, fungerer sådan at alle der ønsker at læse og skrive sammen om et bestemt emne, fx uddannelse og læring, kan supplere sit indlæg med det samme hashtag, som i dette tilfælde er #skolechat, og derved komme med i strømmen af indlæg om netop dette. Denne strøm er søgbar, dvs. hvis man søger på #skolechat, får man alle indlæg frem om dette emne, selv om indlæggene er skrevet af mennesker der i øvrigt intet har med hinanden at gøre og ikke kender hinanden. 

Og det er netop fordel nummer to, for på Twitter behøver du ikke være venner med de andre for at få del i deres guldkorn. Du kan bare søge deres eftertragtede og interessante hashtaggede indlæg. Men du kan selvfølgelig også vælge at følge bestemte mennesker, fordi de generelt skriver om ting, der interesserer og inspirerer dig. 

Det bringer mig frem til fordel nummer tre. Selv om det ikke er det, som Twitter har slået sig op på, og selv om det ikke umiddelbart er en vennebaseret netværkstjeneste som Facebook, kan det skaffe dig adgang til "resursepersoner" på dine interesseområder, ligesom du selv kan blive den, man henvender sig til og gerne vil dele nye indsigter med om helt bestemte emner. Og den slags interessefællesskaber er guld værd. 

Læs her hvordaTodd Nesloneys liv som lærer blev gennemgribende forandret og genoplivet, da han via Twitter blev en "connected educator" og fik et helt unikt netværk af undervisere, skoleledere og andre udviklere, der alle interesserede sig for uddannelse og læring.  

Men alt dette kan selvfølgelig kun ske, hvis man har en Twitter-profil. Så det er bare med at komme af sted. Det er meget nemt, og selv om det kan virke uoverskueligt og forvirrende i starten, kan du nemt risikere at blive hooked, fordi du på Twitter har mulighed for at få og give information og viden til mennesker, du ellers aldrig ville dele med og aldrig ville komme i nærheden af, ganske simpelt fordi du ikke vidste de eksisterede og havde tanker og ideer lige til dig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar